Integrarea consilierii

sursa:http://www.authorsbymoonlight.com/?p=433

În antichitate a existat o școală filozofică în care învățarea se făcea din mers. Învățătorul și învățăcelul se plimbau și vorbeau despre filozofie. Era așa-numita școală a peripateticienilor.  Fondatorul ei a fost Aristotel.

Filozofia se face de obicei cu cărți. Sau din cărți. Citești, citești și iar citești. Îți vin sau nu îți vin idei.  Dar ideea e că școala peripateticienilor era diferită de toate celelalte. Era asociată unui Lyceum, dar stilul ei n-a supraviețuit după ce Atena a fost ocupată de romani.

Consilierea este de obicei limitată la discuția între patru pereți, patru urechi și patru ochi. Limitările impuse ne dau posibilitatea să ne concentrăm mai bine, ne asigură discreția și ne dau siguranță. Dar la fel ca și filozofia, consilierea nu trebuie să se limiteze la un spațiu închis. Foarte multe discuții de calitate le-am avut în mijlocul naturii. Pustietatea unui mal de rîu, liniștea unei păduri și prezența unor animale te ajută să te relaxezi și să poți vedea ceva ce pînă mai ieri ți se părea imposibil. Plimbarea în doi și împărtășirea gîndurilor nu scoate la suprafață doar problemele cu care ne confruntăm, ci aduce și liniștea necesară luării unor decizii mai dificile.

Am un birou. Putem discuta acolo. Dar dacă vrei putem discuta și altundeva. Este alegerea ta. Unde te-ai simți mai bine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s